Αθλιότητα & Αίσχος: Γράφει ο Δήμος Ζαχαριάδης

 Αθλιότητα & Αίσχος: Γράφει ο Δήμος Ζαχαριάδης

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Πρόσφατα  ο υπουργός εργασίας (εργοδοσίας) ενημέρωσε ότι τον Οκτώβρη οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα αναδρομικά  του11μηνου 6/15-5/16 σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ. Ευτυχώς που δεν υπάρχουν πλέον πολλοί αφελείς  και κρατήσαμε μικρό καλάθι.

Βέβαια κουβέντα για τα αναδρομικά των συντ/χων του δημοσίου, ούτε τι θα κάνει για τους  μικροσυνταξιούχους ( κάτω των 1000ευρώ και τα δώρα). Κατόπιν άλλα κυβερνητικά στελέχη πήγαν τις ημερομηνίες για αργότερα. Το ίδιο διάστημα βγήκε με συνέντευξη ο επικεφαλής σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Πατέλης  σε πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα, που κάθε άλλο παρά αντιπολιτευόμενη είναι και είπε : «Να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους συντ/χους. Τυχαίο;

Δε νομίζω. Από δω και μόνο αναδεικνύεται  η «κοινωνική προστυχιά» του εν λόγω κυρίου , αν και από πίσω του βρίσκεται η  κυβέρνηση, που αναδεικνύει την εκδοχή του «κοινωνικού  αυτοματισμού». Βάζει δηλ. τους νέους απέναντι από τους γονείς τους και τους  παππούδες τους.

Χρειάζεται μεγάλη αφέλεια να πιστέψει κάποιος ότι αν δε δώσουν τα λεφτά στους συντ/χους θα τα πάρουν οι νέοι. Τα λεφτά αυτά προορίζονται σίγουρα στις τσέπες των εφοπλιστών και πολυεθνικών ομίλων, όπως θα πάνε και τα δάνεια- βοηθήματα της Ε.Ε.

Άλλωστε αμέσως η κυβέρνηση «διόρθωσε» τα πράγματα  νομοθετώντας  την αναπλήρωση της καραντίνας κάποιων εργαζομένων  σε υπερωρίες, τζάμπα για τους εργοδότες.

Εξάλλου μέχρι τώρα τους περιποιούνταν με μισθό 200 εως 300 ευρώ,απλήρωτη εργασία,ωράρια λάστιχο και ανεργία.

Θέλω να θέσω ορισμένες αλήθειες.

  1. Από πότε οι συντ/χοι έγιναν ευνοημένοι, όταν στη μνημονιακή περίοδο  έχασαν πάνω από 80 δις; Όταν τα αποθεματικά των ταμείων τους  έγιναν βορά στα χρηματιστήρια και στο  PSI.
  2. Ήταν αυτοί  που την περίοδο της κρίσης συντηρούσαν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Και τώρα  τα  στρέφουν εναντίον τους;
  3. Οι συντάξεις και τα αναδρομικά είναι του κράτους;  Ή ο μόχθος 30 και πάνω χρόνων εργασίας.
  4. Αλήθεια εκείνα τα δις για τις ανακεφαλαιώσεις των τραπεζών  από  τις τσέπες ποιών βγήκαν; Από του κεφαλαίου ή του κράτους. Από τους εργαζόμενους και τους συντ/χους που τα πλήρωσαν δυο φορές.
  5. Πάλι θα μας πουν μαζί τα φάγαμε;

Αλλά  τι να πούμε «ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΦΕΛΦΕ» Μπορούμε όμως να τα φέρουμε τούμπα τα πράγματα . Με συσπείρωση στα σωματεία  και αγώνα. Πέρυσι κερδίσαμε αρκετά με τους αγώνες μας.

 Ο γενικός στόχος πάλης είναι « ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ  ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ» Και είμαστε αποφασισμένοι να τα πάρουμε πίσω και να παλέψουμε μαζί με τα παιδιά μας ενωμένοι  για τα δίκια μας.


ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΟΣ (Γ.Γ. του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Καβάλας.)

Διαβάστε επίσης