• 3 Μαΐου 2024,

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»: Γράφει ο Νίκος Κούτρας

 «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»: Γράφει ο Νίκος Κούτρας

Η νέα, δήθεν βελτιωμένη, πρόταση για τα Φ.Β της Λεκάνης είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΠΤΕΤΑΙ  από τους κατοίκους της, επειδή τους θεωρεί ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΥΣ, σαν τους Αφρικανούς των περασμένων αιώνων που τους δωρίζανε καθρεφτάκια οι αποικιοκράτες και τους κλέβανε όλο τον πλούτο τους, με τα γνωστά επακόλουθα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.

Υπάρχει φόβος πως, με την πρόταση αυτή, προσφυγιά και απομάκρυνση από το χωριό τους προτείνεται και στους Λεκανιώτες. Οι Λεκανιώτες όμως και όλοι οι ορεινοί δεν θέλουν να εγκαταλείψουν  τον αγαπημένο τους τόπο,  θέλουν να παραμείνουν κα να Αγωνιστούν έως το τέλος ως άλλοι αγωνιστές στις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.

Προσβάλει την ΝΟΥΜΟΣΥΝΗ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τους. Η πρόταση αυτή είναι εκ του πονηρού με τις επαναλήψεις που συμφέρουν στον επενδυτή και πρόχειρη  όπως οι  διαφορές με την αρχική πρόταση.

Συντάχτηκε μάλλον από έναν που πληρώθηκε από τον επενδυτή Ελληνικών και ξένων πολυεθνικών συμφερόντων, για να γράψει ότι θέλει ο ίδιος και είναι  γεμάτη με αοριστολογίες,  ανακρίβειες, ελλείψεις, “δωράκια”, απραγματοποίητες υποσχέσεις και εκφοβισμούς.

Και το χειρότερο! ΕΠΙΤΗΔΕΣ, αγνοείται πλήρως  η πατατοκαλλιέργεια, για την οποία η Λεκάνη είναι φημισμένη σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Οι κάτοικοι αυτού του τόπου, σκληρά εργαζόμενοι, είναι αξιοπρεπείς και υπερήφανοι και:

  • δεν θέλουν αυτές τις ελεημοσύνες και τα ψίχουλα
  • ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ
  • δεν ζητάνε πολλά, αλλά το αυτονόητο.

ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ!

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣ

…ένας Λεκανιώτης

Λεκάνη, 10.Μαρτίου 2024.

Υ.Γ το σχέδιο των πονηρών περιλαμβάνει όλη την ευρύτερη περιοχή. Αν ξεκινήσει από Λεκάνη και γίνει η κύρια γραμμή αυτή σιγά σιγά θα συνδεθεί με άλλες μικρότερης εμβέλειας μονάδες σε όλη την ορεινή περιοχή. Πρέπει λοιπόν ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ  ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΙΩΤΩΝ.

Διαβάστε επίσης