«Φταίει» το θύμα

 «Φταίει» το θύμα

«ΦΤΑΙΕΙ» ΤΟ ΘΥΜΑ

Πριν ακόμη στεγνώσει καλά το μελάνι, από τη πρόσφατη σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε. που αφορούσε και την απόφαση για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, σε «μεταγενέστερο» χρόνο εάν αυτή δεν συμμορφωθεί…, η Τουρκία ξαναπροκαλεί εποικίζοντας την Αμμόχωστο, παρά τις συνεχείς αποφάσεις του ΟΗΕ και της λεγόμενης Ε. «Ένωσης» για το αντίθετο.

Και όλα αυτά πολύ σύντομα από το διάστημα που η Κύπρος δέχθηκε ένα ορυμαγδό κατηγοριών, πιέσεων, καταγγελιών, ότι τάχα είναι το «απείθαρχο» μέλος της Ε.Ε. επειδή στη πρόσφατη σύνοδο είχε συνδέσει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Λευκορωσίας, με την επιβολή παρομοίων σε βάρος της κατοχικής Τουρκίας, η οποία απειλεί με πόλεμο συνέχεια τη Κύπρο και την Ελλάδα, αξιοποιώντας το «όπλο των αδυνάτων» που είναι το δικαίωμα αρνησικυρίας- VETO.

Έτσι ακούμε και διαβάζουμε δηλώσεις από το Ελληνικό ΑΝΑΝικό κατεστημένο, ότι η «κακομαθημένη» Κύπρος πάλι προσπαθεί να χαλάσει το κλίμα των επαφών με την Τουρκία, πάλι προκαλεί προβλήματα και γι’ αυτό πρέπει να την εγκαταλείψουμε, αφού είναι «άλλο η Ελλάδα και άλλο η Κύπρος».

Φταίει η Κύπρος για τα προβλήματα της, επειδή το 1974 με προδοσία της Χούντας, και μετά από συνεννόηση και συμφωνία ΗΠΑ -Τουρκίας, η δεύτερη εισέβαλε κατέλαβε και συνεχίζει να κατέχει το 37% της Κύπρου. Φταίει η Κύπρος επειδή η Άγκυρα διενεργεί παράνομες έρευνες στην νόμιμα οριοθετημένη ΑΟΖ της.

Φταίει η Κύπρος, η οποία ζητάει συμπαράσταση και στήριξη από τους εταίρος της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να σταματήσει την επίθεση και παραβιάσεις που δέχεται από την Τουρκία.Φταίει η Κύπρος επειδή, όπως αναφέρει το γνωστό ΑΝΑΝικόαφήγημα, χάθηκαν «πολλές ευκαιρίες» για λύση.

«Ευκαιρίες», που νομιμοποιούσαν την τουρκική κατοχή, καθιστούσαν το κράτος τουρκικό προτεκτοράτο, εξομοίωναν αντιδημοκρατικά το 18% των Τουρκοκυπρίων με το 82% των Ελληνοκυπρίων, παραδίδανε την κυβερνητική εξουσία της Χώρας, σε τρεις διεθνείς δικαστές. Φταίει η Κύπρος τελικά επειδή «κουράζει» συμμάχους, φίλους ακόμη και αδελφούς, επειδή υπενθυμίζει συνέχεια το θέμα της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής.

Φταίει η Κύπρος επειδή η Τουρκία εφαρμόζει σε βάρος της ένα επεκτατικό κυριαρχικά και οικονομικά σε βάρος της σχέδιο ενεργειών. Φταίει η Κύπρος επειδή «ενοχλεί» τη Τουρκία. Φταίει η Κύπρος επειδή ζητάει το δίκαιο της, και μήπως τυχόν οι όποιες αποφάσεις έχουνε κάποιο κόστος για τη Τουρκία, και αυτό ενοχλήσει και θυμώσει τον Ερντογάν.

Στον ευρωπαϊκό χώρο αυτός ο κατευνασμός γίνεται φοβούμενοι μήπως χάσουνε τα συμβόλαια και τις δουλείες με τη Τουρκία, και στην Ελλάδα επειδή κολλημένοι στη μορφή και στη πολιτική των Ελληνοτουρκικών προβλημάτων προηγούμενων δεκαετιών, πιστεύουνε ότι με την πολιτική του κατευνασμού, «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω», θα μεταστραφεί η εκβιαστική και απειλητική πολιτική της Τουρκίας και αυτή θα… συνεργασθεί.

Δεν έχουνε ακόμη συνειδητοποιήσει ή καταλάβει, ότι η εφαρμοζόμενη συμπεριφορά της Τουρκίας αποδεικνύει πως δεν καλμάρει εάν δεν πάρει όσα περισσότερα μπορεί.

Με βάση τα σημερινά λοιπόν δεδομένα πρέπει ν’ αντιμετωπισθεί ΕΝΙΑΙΑ η τουρκική επιβουλή σε βάρος του Ελληνισμού, χωρίς τις τραγικές ψευδαισθήσεις προηγούμενων πολιτικών που ακολουθώντας τη φιλοτουρκική πολιτική της Γερμανίας, και θέλοντας να εξημερώσουνε το θηρίο, αναγνωρίζανε στη Τουρκία κάθε είδους «δικαιώματα», που αυτή δεν έχει.

Ας καταλάβουμε και συνειδητοποιήσουμε επιτέλους, ότι εάν η Τουρκία κερδίσει την Κύπρο, μετά στο πιάτο των τουρκικών απαιτήσεων σειρά έχουνε τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, η Θράκη κλπ……


ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης