Η αυτοψία του Μιχάλη Σωτηρόπουλου στα Τενάγη των Φιλίππων

 Η αυτοψία του Μιχάλη Σωτηρόπουλου στα Τενάγη των Φιλίππων

Ο συμπολίτης γιατρός Μιχάλης Σωτηρόπουλος βρίσκεται συχνά στα Τενάγη ως αθλητής. Παραδέχεται ότι δεν είναι ειδικός στον τομέα των αντιπλημμυρικών έργων. Ζητά ωστόσο πίεση προς τον ανάδοχο έργου στην περιοχή ώστε αυτό να εξελιχθεί πιο γρήγορα:

Τρέχοντας στην πεδιάδα των Φίλιππων (τα γνωστά Τεναγη) έχω την ευκαιρία να παρακολουθώ την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων στις αποστραγγιστικές τάφρους. Ένα έργο του ενός εκατομμυρίου ευρώ(!) που άρχισε τον Ιούλιο και σκοπό έχει να μην ξανά πλημμυρίσουν τα Τενάγη.

Η πρόοδος του έργου είναι αργή και σταθερή όμως τις τελευταίες εβδομάδες μου έκανε εντύπωση πως παρά την σχετική ανομβρία η τάφρος έχει νερό μέχρι τη μέση! Ακόμη και τώρα που η άρδευση έχει ολοκληρωθεί και δεν μπορεί κανείς να την επικαλεστεί ως λόγο!

Ο πραγματικός λόγος είναι ότι υπάρχουν αρκετά σημεία που η κοίτη έχει πυκνή βλάστηση και δεν έχει αποψιλωθεί! Επίσης υπάρχουν γεφύρια που στενεύει πολύ η διάμετρος της τάφρου και πρέπει οπωσδήποτε να βαθύνει και να καθαριστεί η κοίτη. Φοβάμαι ότι με τα πρωτοβρόχια που έρχονται αν δεν βιαστεί ο εργολάβος, αν δεν πιέσει η Περιφέρεια , οικισμοί όπως ο Καλαμώνας και οι Κρηνίδες θα μετατραπούν σε Παλαμά και Μαραθέα!

Ειδικός δεν είμαι αλλά μετά από τόσα ρεπορτάζ από Θεσσαλία κάτι μάθαμε και μείς οι άσχετοι από αντιπλημμυρικά έργα. Μετά να μη μας πουν ότι δεν ήξεραν ή δεν είχαν αρμοδιότητα. Έπρεπε και να ξέρουν και να το προβλέψουν.

Διαβάστε επίσης