Η δύναμη του τόπου μας: Γράφει ο Παύλος Ζησίμου

 Η δύναμη του τόπου μας: Γράφει ο Παύλος Ζησίμου

Στην πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στον Δήμο Νέστου την οποία έζησα από τις πρώτες ώρες της συμμετέχοντας στην κατάσβεση στο Διαλεκτό, μέσα στον όλεθρο της φωτιάς και στα αποκαΐδια που άφησε πίσω της, είδα να συντελείται ένα μικρό θαύμα.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας που συμμετείχαν με κάθε δυνατό μέσο στην κατάσβεση καταβάλλοντας υπεράνθρωπες, ηρωικές προσπάθειες, ενεργοί πολίτες που μερίμνησαν για τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, που φρόντισαν ζώα και οργάνωσαν περιπολίες πυρασφάλειας μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Δωρεές ειδών πρώτης ανάγκης και προσφορά μηχανημάτων, μεταφορικών μέσων ακόμα και άνθρωποι που προσφέρθηκαν να ανοίξουν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν όποιον είχε ανάγκη. Αυτή είναι η δύναμη του τόπου μας, η δύναμη των ανθρώπων στην οποία πάντα πίστευα.

Η δύναμη αυτή που κάνει μικρά και μεγάλα θαύματα σε δύσκολες ώρες όταν μετατρέπεται σε έργο και δεν εξαντλείται σε αφορισμούς στα πληκτρολόγια. Από το 2006 που εκλέχθηκα πρώτη φορά στην δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση υποστήριζα πάντα κάθε ενέργεια και σχεδιασμό που προσβλέπει στην ενεργοποίηση των πολιτών.

Σήμερα που η αυτοδιοίκηση έχει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ και περισσότερα εργαλεία, μπορεί και οφείλει να προχωρήσει σε αυτό το ζήτημα. Αυτός είναι και ο στόχος μου συμμετέχοντας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας με τον συνδυασμό Περιφερειακή Αναγέννηση του Χρήστου Μέτιου.

Επιθυμώ την ενότητα και τη σύμπνοια σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας δίχως μικροπολιτικές σκοπιμότητες που μας κρατάνε πίσω. Μικροπολιτικές σκοπιμότητες που δηλητηριάζουν και την κοινωνία, σπάζοντας την των αλυσίδα ενεργών πολιτών.

Στα μεγάλα, κρίσιμα θέματα πρέπει να προχωράμε με μόνο γνώμονα το κοινό συμφέρον. Έχω μάθει πως μόνο η αναγνώριση των λαθών, των προβλημάτων και των αδυναμιών οδηγεί στη πραγματική εξέλιξη. Η αυτοκριτική είναι απαραίτητη και δεν χωράει οποιαδήποτε σκέψη για το πολιτικό κόστος.

Πιστεύω πως η Καβάλα συνολικά μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερο ρόλο και διαθέτει ένα τεράστιο πεδίο ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων. Ακόμα περισσότερο το πιστεύω συγκεκριμένα για την περιοχή του Δήμου Νέστου.

Δεν είμαι από αυτούς που δέχονται ως απάντηση, ως θέση και ως πεποίθηση το «δεν γίνεται». Έχω μάθει από μικρός μέσα από τη δουλειά, πως με επιμονή και σκληρή προσπάθεια τα πάντα είναι εφικτά. Έχω μάθει να πιστεύω στη δύναμη των ανθρώπων που κάνει θαύματα. Έχω μάθει να πιστεύω στη δύναμη του τόπου μας.


Ο Παύλος Ζησίμου είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας με το συνδυασμό του Χρήστου Μέτιου

Διαβάστε επίσης