• 19 Μαΐου 2024,

Κεφαλαίο Σχέσεις | Συμβουλές για μια επιτυχημένη σχέση.

 Κεφαλαίο Σχέσεις | Συμβουλές για μια επιτυχημένη σχέση.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είτε φιλικές είτε ερωτικές χρειάζονται προσπάθεια, χρόνο και ενδιαφέρον και από τις δυο πλευρές.

Ωστόσο σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στις ερωτικές σχέσεις και στο πως με μερικές απλές συμβουλές θα βελτιώσετε κάποια κομμάτια που ενδεχομένως που να σας προβληματίζουν. Στην σύγχρονη ζωή όπου τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν μια απαιτητική καθημερινότητα, επαγγελματικές υποχρεώσεις και άγχη πολλές φορές μπορεί να παραμεληθεί η σχέση,  ειδικά αν δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία.

Μιλώντας ο ένας στον άλλο, ακούγοντας ο ένας τον άλλον, μοιραζόμαστε τις επιθυμίες και τις ανησυχίες μας. Αυτό είναι το μυστικό μιας διαρκούς ερωτικής σχέσης. Όμως, όπως είμαστε από την καθημερινή ζωή, το άγχος και την έλλειψη χρόνου, η πραγματική επικοινωνία με τους άλλους συχνά είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, είναι δυνατό να βελτιωθεί ο διάλογος και ακόμη και να επωφεληθεί το ζευγάρι από διαφωνίες όταν υπάρχει διάθεση και από τις δυο πλευρές να λυθεί ένα πρόβλημα που έχει προκύψει.

Εστιάστε λοιπόν στην επικοινωνία για οτιδήποτε σας απασχολεί μέσα στην σχέση σας αλλά και επειδή μοιράζοντας την καθημερινότητα σας με τον άνθρωπο σας έρχεστε πιο κοντά.

Ένα συχνό λάθος που κάνουν τα περισσότερα ζευγάρια είναι ότι δεν επικοινωνούν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της σχέσης. Πολλές φορές σε μια μακροχρόνια σχέση παρατηρείται ότι αραιώνουν οι σεξουαλικές επαφές, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να αποκρίνεται.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι η σύντροφος ή ο σύντροφος σας δεν έχει επιθυμία για ερωτική επαφή είναι καλό να το συζητήσετε με πρόθεση να ακούσετε τον σύντροφο σας και να το λύσετε. Πολλές φορές οι γυναίκες δεν έχουν διάθεση είτε οι άντρες αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία. Σε κάθε περίπτωση συζητώντας το, το ζήτημα θα διαλευκανθεί, διότι μπορεί να ωφελείται σε έντονο στρες και άγχος.

Άρα αντί να απομακρύνεστε θεωρώντας ότι ο/η σύντροφος σας έχει χάσει το ενδιαφέρον του/της προς εσάς, βοηθήστε τον/την να το ξεπεράσει.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι άντρες προβληματίζονται και με αλλά ζητήματα σκεπτόμενοι ακόμα και την φαλλοπλαστική, το ίδιο και οι γυναίκες που σκέφτονται ότι μια πλαστική στήθους ενδεχομένως θα λύσει το σεξουαλικό πρόβλημα της σχέσης. Σίγουρα αν υπάρχει η ανάγκη μπορεί να ανυψώσει το ηθικό σας αλλά δεν θα λύσει την ουσία του προβλήματος όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Οπότε η επικοινωνία είναι το Α και Ω για μια υγιή σχέση σε όλους του τομείς.

Διαβάστε επίσης