• 7 Μαΐου 2024,

Μιχάλης Αμοιρίδης: Καμία μάχη δεν κερδήθηκε με οπισθοχώρηση!

 Μιχάλης Αμοιρίδης: Καμία μάχη δεν κερδήθηκε με οπισθοχώρηση!

Η Κυβέρνηση κατά τον προσφορότερο τρόπο έχει αντιμετωπίσει την κρίση COVID-19.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας και ιδιαίτερα στον τουριστικό κλάδο έχει δυσκολίες θέλει μέτρα στήριξης. Χρειάζεται όμως και ψυχραιμία από όλους, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα καταγράφονταν κρούσματα στους εισερχόμενους επισκέπτες.

Αυτά σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κου Πέτσα είναι μόλις 100 μετά από περισσότερα από 31000 τεστ στα σύνορα, ποσοστό 0,3%. Πολύ λίγα. Αντίστοιχα μεγέθη είναι πιθανό ότι θα είχαμε εάν γινόντουσαν μαζικά τεστ σε τοπικό πληθυσμό.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι : α) Ο κορωνοϊός είναι μέρος της καθημερινότητας μας και γύρω μας β) δεν τον έχουν μόνον οι “άλλοι” γ ) πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα περιορισμού της διασποράς δ) πολλοί που καταγράφονται και πολλοί που δεν καταγράφηκαν αλλά είναι γύρω μας, είναι ασυμπτωματικοί, δεν τους ξεχωρίζεις ε) η οικονομία πρέπει να επανεκκινηθεί.

Χρειάζεται λοιπόν ψυχραιμία, σοβαρότητα, τήρηση μέτρων κοινωνικής απόστασης και περιορισμού της διάδοσης, χαμόγελο και υπομονή.

Εάν δεν το αντιληφθούμε στο συνολικό του πλαίσιο υπάρχει ο κίνδυνος και με τον ιό να μην τα πάμε καλά αλλά και με τις καθημερινές συνηθισμένες λειτουργίες μας να συνεχίσουμε να πληγωνόμαστε. Καμία μάχη δεν κερδήθηκε με οπισθοχώρηση.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω προχωράμε μπροστά, εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους και επιχειρήσεις το έχουμε ανάγκη. Χαμογελάμε, από απόσταση, αλλά χαμογελάμε γιατί μόνο έτσι θα βγούμε και πάλι νικητές και θα γεμίσουμε και αυτές τις ξαπλώστρες με τουρίστες και θα υπάρξει εισόδημα για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

(Ο Μιχάλης Αμοιρίδης είναι μηχανικός, περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης και πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ)

Διαβάστε επίσης