• 20 Απριλίου 2024,

Ο Χρήστος Ποτόλιας για τη δια ζώσης διδασκαλία στο ΔΙΠΑΕ και τις μειώσεις των εισακτέων

 Ο Χρήστος Ποτόλιας για τη δια ζώσης διδασκαλία στο ΔΙΠΑΕ και τις μειώσεις των εισακτέων

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. Κ. ΠΕΦΑΝΗ
ΚΟΙΝ.: 1. ΔΗΜΑΡΧΟ
2. ΕΠΙΚΕΦΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

«ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙ.ΠΑ.Ε – ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ»

κ. Πρόεδρε,

Οι φοιτητές των ανώτατων ιδρυμάτων στη χώρα μας, όπως και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε) στη πόλη μας,  βρίσκονται αντιμέτωποι εδώ και τρία εξάμηνα με τις σχολές τους κλειστές, ενώ έχουν ανοίξει  ο τουρισμός και όλες οι άλλες δραστηριότητες (ξενοδοχεία, εστίαση, καζίνο κ.α.).

Είναι χαρακτηριστικό το σύνθημα που φωνάζουν οι φοιτητές στις κινητοποιήσεις τους για το άνοιγμα των σχολών τους: «Αυτή η πανδημία είναι… μαγική, τουρίστα δεν κολλάει, κολλάει φοιτητή», τονίζοντας παράλληλα τη σημασία που έχει η επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας, προκειμένου να μάθουν ολοκληρωμένα την επιστήμη τους.

Η κυβέρνηση, αντί να σχεδιάσει και να πάρει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για το άνοιγμα των πανεπιστημίων, επιδίδεται σε αντιδραστικές ρυθμίσεις και κουτοπόνηρα πετάει το «μπαλάκι» για το άνοιγμα ορισμένων τμημάτων των ανώτατων ιδρυμάτων στις διοικήσεις τους.

Αλήθεια, που θα βρουν τα ιδρύματα από μόνα τους καθηγητικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας για την πραγματοποίηση δια ζώσης εργαστηρίων ή εξεταστικής όταν η κυβέρνηση δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για να καλυφθούν αυτά τα κενά;

Παράλληλα, πρόσφατα σε δηλώσεις του ο αντιπρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης (ΠΡΩΪΝΗ) δήλωσε ότι η εισαγωγή νέων φοιτητών στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, λόγο του νέου νόμου της Κυβέρνησης για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, θα είναι μειωμένη κατά 30-40%.

Κατόπιν των παραπάνω αρνητικών εξελίξεων στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, μη άμεση έλευση φοιτητών στην πόλη μας για την δια ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων τους, καθώς και από το γεγονός της μείωσης των φοιτητών για τα επόμενα χρόνια (με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του ΔΙ.ΠΑ.Ε., αλλά και για την ίδια την πόλη μας), παρακαλούμε τη διοίκηση να μας γνωρίσει με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα.

Ως Λ.Σ. διεκδικούμε:

  • Να ανοίξουν τώρα τα ΑΕΙ για δια ζώσης διδασκαλία στο σύνολο των μαθημάτων. Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
  • Έναρξη δια ζώσης εργαστηρίων, για όλα τα έτη σπουδών. Να προσληφθεί το απαραίτητο καθηγητικό προσωπικό για να φτιαχτούν ολιγομελής εργαστηριακές ομάδες. Άμεση πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας.
  • Άμεσο προγραμματισμό του εμβολιασμού των φοιτητών. Τακτικά διαγνωστικά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους φοιτητές στη δια ζώσης εκπαίδευση. Αύξηση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από και προς τα Ιδρύματα.
  • Άμεσα μέτρα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους όσοι έχουν καθυστερήσει λόγω πανδημίας.
  • Να καθοριστεί άμεσα ο τρόπος και το πρόγραμμα διεξαγωγής της εξεταστικής για το εαρινό εξάμηνο. Να διασφαλιστεί ότι δεν θα αποκλειστεί κανένας από την εξεταστική. Να οριστεί διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές! Να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στην εξεταστέα ύλη και να δοθεί όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό υλικό, τα συγγράμματα.
  • Οικονομική στήριξη των φοιτητών για να ανταπεξέλθουν στις σπουδές τους.

Καβάλα 23-05-2021

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης