O Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος…

 O Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος…

Επί χρόνια οι βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις πολλών Νομών (Γ και Δ. Ζώνη του παλιού αναπτυξιακού) που δεν έφυγαν από τον τόπο τους είχαν μια σημαντική επιδότηση (4% ή 12%) επί του μισθοδοτικού κόστους .

 

Το ΑΣΧΗΜΟ της περίπτωσης ήταν ότι ενώ ο νόμος και οι Υπουργικές αποφάσεις ήταν σε ισχύ η τότε Κυβέρνηση – εύκολο να το βρει ο καθένας – από το 2010 σταμάτησε να τους το πληρώνει.

 

Συνέπεσε με την αρχή των μνημονίων γκρίνιαζε (μας είπαν τότε, σαν δικαιολογία μου φαντάζει ακόμη και τώρα) και η Ε.Ε. οι επιχειρήσεις έπαψαν να εισπράττουν μεγάλα ποσά τα οποία δυστυχώς αναπόφευκτα οδήγησαν σε οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο αλλά και τις τράπεζες, αλλά και τόκους και προσαυξήσεις…..

 

Ο ΚΑΚΟΣ της υπόθεσης ήταν (σύμφωνα με το αφήγημα) η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που άγαρμπα κατήργησε !!!! τον νόμο με υπουργική απόφαση τον 3ο του 2016.

 

Οι επιχειρήσεις εν τω μεταξύ μέχρι και το 2015 υπέβαλλαν κάθε χρόνο την χαρτούρα στον ΟΑΕΔ ελπίζοντας ότι αφού ο νόμος ίσχυε κάποια στιγμή θα πληρωνόταν. Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο οφειλές [μέσω] του ΟΑΕΔ [από το Δημόσιο].

 

Οι ΑΣΧΗΜΟΙ [καθώς τα είχαν βάψει μαύρα] όσοι συνέχιζαν ακόμη να υπάρχουν καθώς η αποβιομηχάνιση είναι πολύ μεγάλη στην βόρειο Ελλάδα “τσίριζαν” ή έστελναν χαρτιά δεξιά και αριστερά και κάποιοι πήγαν και στα Δικαστήρια διεκδικώντας το δίκαιο γιατί απλά κάποιοι “άσχετοι” [μεταξύ άλλων και σε αυτό] δεν διάβασαν τον νόμο και τον κατάργησαν με Υπουργική Απόφαση.

 

ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν σε όσους δεν έμειναν στις φωνές και στις διαμαρτυρίες αλλά το “κυνήγησαν”.

 

Πριν λίγους μήνες μαζί με τον KONVID-19 ήρθε και η απόφαση του ανωτάτου Δικαστηρίου για να πει τα αυτονόητα: ” Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ”.

 

Τώρα κάποιος [“έξυπνος”] ΚΑΛΟΣ αποφάσισε ότι “ναι μεν το Δικαστήριο σωστά ακύρωσε την Υπουργική απόφαση που ήθελε να καταργήσει τον νόμο” [ενώ απλά μπορούσε να κάνει το ποσοστό 0,01% αλλά ποιος έχασε το μυαλό του για να το βρουν εκείνοι οι υπουργοί;] αλλά ΕΓΩ ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑΡΓΩ τον Νόμο ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ (!;!;!;!;) από 1/1/2016…. αν και το Σύνταγμα απαγορεύει την αναδρομικότητα των νόμων ….. [με πολλές αποφάσεις του Α.Π. και του Σ.τ.Ε._

 

Και αντί να σηκωθούν και οι πέτρες και να βαράνε (τι φταίνε και αυτά) τα παντζούρια των Βουλευτών και της Κυβέρνησης βγήκαν οι χειροκροτητές να “πανηγυρίσουν” για τον “ΚΑΛΟ”.

 

Αλλά αυτό αγαπητοί Πρόεδροι των Επιμελητηρίων δεν είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αλλά “καθρεπτάκι” για τους ΑΣΧΗΜΟΥΣ ώστε να δουν τα χάλια τους….

 

Περιμένω λοιπόν να δω τις αντιδράσεις του Επιχειρηματικού κόσμου που φαίνεται να μην συνήλθε από χρυσωμένο [υπνωτικό] χάπι που πολλοί κατάπιαν αμάσητο…..

 

Ο έχων ώτα ακούει και αυτός που έχει μυαλό σκέπτεται…

 

Το ΑΚΟΥ, ΒΛΕΠΕ, ΜΗ ΜΙΛΑΣ είναι κατά των πιστεύω μου καθώς εδώ και 40 χρόνια παλεύω καθημερινά για αυτές τις μικρομεσαίες του Τόπου μου που αγωνίζονται να επιβιώσουν. Αν το Κράτος δεν έχει χρήματα να δώσει Ομόλογα 10ετίας. Το μέτρο του συμψηφισμού είναι το λιγότερο αλλά μπορεί να πάρει χρόνια για όσες επιχειρήσεις με πάρα πολύ προσπάθεια δεν οφείλουν στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Να πάνε και στις τράπεζες σε αυτές τις περιπτώσεις αγαπητοί κ.κ. Βουλευτές και Υπουργοί

 

Νικόλαος Γεωργίου Πατέλης

 

 

Διαβάστε επίσης