• 19 Μαΐου 2024,

Ο Oliver Stone φοβάται μια πυρηνική «ψεύτικη σημαία», una “false flag” nucleare των Ηπα στο Ντονμπάς

 Ο Oliver Stone φοβάται μια πυρηνική «ψεύτικη σημαία», una “false flag” nucleare των Ηπα στο Ντονμπάς

του Oliver Stone *

Παρακολουθώ την κατάσταση στην Ουκρανία από το 2014 με τον Robert Parry ως οδηγό.

Παρακολούθησα τις φωτιές της Οδησσού, τις διώξεις και τις δολοφονίες δημοσιογράφων, δημάρχων, πολιτικών και πολιτών.

Παρακολούθησα την απαγόρευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο είχε περισσότερες ψήφους από την κυβέρνηση Ζελένσκι.

Συγκλονίστηκα από το καθαρό μίσος που εκφράστηκε κατά της ουκρανορωσικής μειονότητας.

Είναι μια μακρά και θλιβερή ιστορία που προέρχεται από το πραξικόπημα του 2014, το οποίο επινοήθηκε από κοινού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο αφαίρεσε από την Ουκρανία την ουδετερότητά της και την έκανε θορυβωδώς αντι-ρωσική. τα επόμενα οκτώ χρόνια, περίπου 14.000 αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, γεγονότα από τα οποία κανένα δεν καλύφθηκε σοβαρά από τα μέσα ενημέρωσης μας.

Παρακολούθησα με αυξανόμενο φόβο τις τελευταίες εβδομάδες τη Victoria Nuland να αναδύεται ξανά από το πουθενά, προειδοποιώντας τους ρώσους και εμάς -το κοινό- ότι αν οι ρώσοι χρησιμοποιήσουν έναν πυρηνικό μηχανισμό οποιουδήποτε είδους, θα υπάρξει η κόλαση.

Αυτό έγινε γρήγορα αντιληπτό, το μετέδωσαν ξανά μυριάδες διοικητικοί υπάλληλοι και τηλεοπτικά κανάλια τις επόμενες ημέρες, ενισχύοντας την ίδια ιδέα: η Ρωσία στοχεύει στα πυρηνικά.

Όλα αυτά οφείλονται στην επαναβεβαίωση της ρωσικής πυρηνικής πολιτικής από τον Πούτιν, η οποία παρεμπιπτόντως δεν είναι τόσο επιθετική όσο η δική μας.

Αυτό με οδήγησε να αναρωτηθώ, γιατί να το επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά; Πρώτον, υπήρχαν όλοι οι ισχυρισμοί για εγκλήματα πολέμου που έφτασαν γρήγορα και εξαγριωμένα και χρειάζονται σοβαρή έρευνα και στοιχεία.

Κατά συνέπεια, αναρωτιέμαι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν το έδαφος για μια χαμηλής έντασης πυρηνική έκρηξη, άγνωστης προέλευσης, κάπου στην περιοχή του Ντονμπάς, που θα μπορούσε να σκοτώσει χιλιάδες Ουκρανούς.

Φυσικά, αν συνέβαινε αυτό, Θεός φυλάξοι, όλα τα μάτια του κόσμου θα εκπαιδεύονταν, σαν ένας σκύλος Παβλόφ, να κατηγορούν τη Ρωσία. Αυτή η ενοχή έχει δημιουργηθεί [προχωρήσει στην πρώτη φάση υλοποίησης με την κατάλληλη κατανομή και τοποθέτηση των βασικών στοιχείων] εκ των προτέρων, ανεξάρτητα από το ποιος έριξε αυτό τον μηχανισμό. Αυτή η χρήση θα είχε σίγουρα αντίκτυπο στο υπόλοιπο 50% της παγκόσμιας γνώμης, που δεν είναι στο δυτικό πεδίο.

Η Ρωσία θα ήταν ο Σατανάς, ο Βελζεβούλ. Λάβετε υπόψη ότι είναι δύσκολο να γνωρίζουμε από πού εκτοξεύεται ένας πυρηνικός μηχανισμός, ειδικά σε μια ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση όπως αυτός ο πόλεμος, όπου φαίνεται ότι η Ρωσία μπορεί να κατηγορηθεί για οποιαδήποτε συμπεριφορά, όσο παράλογη κι αν είναι.

Πιθανότατα θα χρειαστούν μερικές μέρες για να ανακαλύψουμε την αλήθεια, αλλά η αλήθεια δεν είναι σημαντική. Η αντίληψη είναι, και οι Ηπα διεξάγουν έναν πόλεμο αντίληψης-έναν πόλεμο συνειδήσεων με μεγάλη δεξιοτεχνία και αμβλεία δύναμη, κορεσίζοντας τα ραδιοκύματα CNN / Fox και τις δορυφορικές χώρες μας στην Ευρώπη και την Ασία όσο ποτέ άλλοτε.

Με αυτόν τον τρόπο, θα ήμασταν ένα βήμα προς τα εμπρός προς αυτή που ελπίζουμε ότι είναι ένας άλλος Γιέλτσιν, που μπορεί να δημιουργήσει άλλη μια μεγάλη ιδεολογική και επιχειρηματική ευκαιρία για τη χώρα μας.

Αλλά πάνω από όλα, να απομονώσει την Κίνα από τη Ρωσία. Φυσικά, η Κίνα θα είναι ο επόμενος στόχος σε περίπτωση πτώσης της Ρωσίας. Αυτό, πιστεύω, είναι το ονειρικό σενάριο των νεοσυντηρητικών αναρχικών στην κυβέρνησή μας για να δημιουργήσουν εκείνον που θεωρούν έναν «κόσμο που βασίζεται σε κανόνες”.

* – Post Facebook της 2 μαίου 2022 (ευχαριστούμε την Giovanni Tranchida Altamira)

ΣΧΟΛΙΟ: Gianni Sartori 6 MAΙΟΥ 2022 16:58

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Ενώ αυτο-επενδύει στον ρόλο του μεσολαβητή και του ειρηνοποιού μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Ερντογάν δεν σταματά να βομβαρδίζει τη Συρία και το Ιράκ. Για να χτυπήσει, να εξολοθρεύσει την αντίσταση και τους κουρδικούς πληθυσμούς.

ΟΧΙ μόνο. Ενώ παραπέμπουν καθημερινά στον κίνδυνο χρήσης χημικών όπλων από τη Μόσχα, η Τουρκία (μέλος του Νατο) θα τα χρησιμοποιεί ξανά (όπως είχε ήδη συμβεί πέρυσι και στις αρχές του 2022) χωρίς κανείς να σκεφτεί να διαμαρτυρηθεί.

Al solito: due pesi e due misure.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει το HPG (Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας, ένοπλος βραχίονας του PKK), η χρήση χημικών ουσιών (όπως τα ασφυξιογόνα αέρια που απαγορεύονται από τη Σύμβαση της Γενεύης) γίνεται τακτικά στις περιοχές του Βόρειου Ιράκ (Νότιο Κουρδιστάν) όπου η τουρκική αεροπορία και ο στρατός ενεργούν από τις 17 απριλίου (ημερομηνία έναρξης της τελευταίας, άλλης μιας, αντικουρδικής επίθεσης) κατά των ανταρτών.

Αυτές τις ημέρες, ορισμένες περιοχές στα βουνά Werxelê και Kuro Jahro έχουν πληγεί από αυτές τις επιχειρήσεις, κυρίως. Περιοχές που χαρακτηρίζονται ως «στρατηγικής σημασίας» σε ένα δελτίο τύπου από το HPG.

Επίσης στο ανακοινωθέν υποστηρίζεται ότι «οι δυνάμεις μας συνεχίζουν να αντιστέκονται, τόσο με κινητές μονάδες όσο και ως θέσεις μάχης (χαρακώματα, σήραγγες…υποθέτουμε εμείς)”.

Τόσο που η Τουρκία, μη πετυχαίνοντας αξιόλογα αποτελέσματα «χρησιμοποιεί ξανά και μαζικά χημικά όπλα». Σε αυτές τις επιθέσεις το HPG θα είχε απαντήσει προκαλώντας απώλειες (μιλάμε για τέσσερις στρατιώτες) στους τούρκους επιτιθέμενους.

Για να βομβαρδίσει τις κουρδικές θέσεις, η Άγκυρα χρησιμοποίησε ελικόπτερα μάχης, ξεφορτώνοντας εκρηκτικές βόμβες και χημικά. Άλλες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις 3 και 4 μαΐου επίσης στην περιοχή Kuro Jahro και Şehîd Şahîn (στην περιοχή Zap). Μόνο την τετάρτη 4 μαΐου, καταμετρήθηκαν εδώ πάνω από δώδεκα αεροπορικές επιδρομές και δεκάδες με δεκάδες βομβαρδισμοί με όλμους. Όχι χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, οι Κούρδοι ελεύθεροι σκοπευτές έχουν χτυπήσει τουλάχιστον άλλους τρεις τούρκους στρατιώτες.

Gianni Sartori

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλος   contropiano.org

Διαβάστε επίσης