• 19 Μαΐου 2024,

Πριν να είναι πολύ αργά

 Πριν να είναι πολύ αργά

Εβδομήντα επτά χρόνια μετά το τέλος του Β΄Π.Π. που έκλεισε στην Ευρώπη με τη παράδοση το 1945 της Ναζιστικής Γερμανίας, ένας μεγάλος πόλεμος και αρκετοί μικρότεροι απειλούνε πάλι την ανθρωπότητα.

Για το τερματισμό εκείνου η ρίψη των δυο ατομικών βομβών, ασήμαντων σε ισχύ σε σχέση με τις σημερινές, κατέδειξε τη δύναμη των όπλων που έχει εφεύρει ο άνθρωπος για τη καταστροφή του. Μεταφερόμενοι στο κόσμο μας σήμερα σε μια παγκόσμια σύρραξη, δεν θα υπάρχουνε νικητές και ηττημένοι.

Ακόμη και ο Ψυχρός Πόλεμος, είναι σήμερα πολυτέλεια γιατί, οι πρωτοφανείς στην ιστορία υπαρξιακές απειλές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όχι μόνο οι πυρηνικές, απαιτούν για την αντιμετώπισή τους πολύ αυξημένη παγκόσμια συνεργασία.

Δυστυχώς όμως κάποιοι χωρίς να έχουνε πλέον τη δυνατότητα, επιμένουνε να θέλουνε να κυριαρχήσουνε και να εκμεταλλευθούνε κάποιους άλλους, προφασιζόμενοι διάφορες “αξίες” που ούτε οι ίδιοι δεν τηρούνε. Τα παγκόσμια συμφέροντα και οι εξοπλισμοί διαφόρων κρατών είναι τόσο δαιδαλώδεις και ισχυροί που κανένα κράτος δεν έχει σήμερα τη δυνατότητα να κυριαρχήσει σε όλη την ανθρωπότητα, όπως πίστεψαν ότι θα καταφέρουνε ορισμένα κράτη πριν από τριάντα χρόνια.

Δυστυχώς όμως αυτά τα κράτη κυβερνιούνται από μια γενιά επιλεγμένων πολιτικών, που έχουνε ένα τεράστιο πρόβλημα. Έχουνε ανδρωθεί στο πολύ επισφαλές περιβάλλον που δημιούργησαν οι θρίαμβοι που δεν κέρδισαν οι ίδιοι, αλλά τους πρόσφεραν στο πιάτο οι γονείς και παππούδες τους, σε βάρος των Χιτλερικών, φασιστών, ναζιστών κλπ.

Το γεγονός μαρτυρά βέβαια και έναν εξαιρετικά επικίνδυνο και σοβαρό εκφυλισμό του “δυτικού” πολιτικού προσωπικού, που δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη της ευρωπαϊκής ιστορίας, των σχέσεων μεταξύ των εθνών της, όπως και αρκετοί δυτικοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι γράφουνε τόσες πολλές γελοιότητες για διάφορες χώρες, παραβλέποντας ότι η όξυνση και η επιθετική φρασεολογία οδηγεί στον υπαρκτό κίνδυνο ενός παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου.

Μήπως ήρθε η ώρα να σοβαρευτούνε λοιπόν κάποιοι, πριν ο έμμεσος πόλεμος Ρωσίας-ΝΑΤΟ(ΗΠΑ) εξελιχθεί σε άμεσο και τιναχθεί ο πλανήτης στον αέρα; Προτάσεις για συζήτηση και παράθυρα ευκαιρίας πάντα υπάρχουνε. Ας τα δοκιμάσουνε πριν χαθεί και η τελευταία ευκαιρία.

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης