«Οι πνιγμένοι Θεσσαλοί δεν είδαν τη συμπαράστασή σου»: Ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα

 «Οι πνιγμένοι Θεσσαλοί δεν είδαν τη συμπαράστασή σου»: Ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα

Αγαπητέ Πρόεδρε σου εύχομαι Υγεία.

Εύχομαι από καρδιάς να είσαι καλά γιατί εκτός των άλλων μερικοί αναφέρουν ότι οι λόγοι της παντελούς εξαφάνισής σου από το Δημόσιο γίγνεσθαι είναι και κάποιοι λόγοι υγείας. Είσαι νέος άνθρωπός και με προσόντα που σε ανέδειξαν πρώτο πολίτη σ αυτήν την χώρα και σε χάσαμε ξαφνικά.

Το κόμμα που σε ανάδειξε, που σου έδωσε την δυνατότητα να φτάσεις στο ανώτατο αξίωμα αυτής της Πολιτείας βρίσκεται σε βαθιά κρίση, σπαράσσεται. Η απρόσμενη αποχώρηση και η εξαφάνιση σου είναι η γενεσιουργός αιτία αυτής της κρίσης.

Η παρουσία σου στα δρώμενα πιστεύω ότι θα ήταν ο καταλύτης για να ακολουθήσουν τα πράγματα τον σωστό τους δρόμο. Δεν το έκανες έστω και στο παρά πέντε. Ήμουν από αυτούς που πίστευε στην λυτρωτική ενέργεια της τελευταίας στιγμής.

Πρέπει να ήταν πολύ πικρό το ποτήρι που σου προσέφεραν οι πρώην σύντροφοι και φίλοι σου για να έχεις αποστασιοποιηθεί από όλους και από όλα. Ξέρεις, η ιστορία επιβραβεύει την παρουσία και την δράση. Οι απόντες διαγράφονται και ξεχνιούνται.

Το κόμμα πιστεύω ότι θα βρει τον δρόμο του ακολουθώντας τις Δημοκρατικές διαδικασίες που δίνουν πάντα λύσεις. Δεν πιστεύω να διάλεξες την αποστρατεία σου στα σαράντα εννέα σου. Είναι πολλοί που άρχισαν την πολιτική τους καριέρα σ’ αυτήν την ηλικία.

Όλες όμως τις παραπάνω απουσίες σου που είναι επιλογές σου μπορείς να τις κάνεις για τους δικούς σου λόγους. Δεν έχεις όμως το δικαίωμα να μην είσαι παρών στα πάθη του λαού που σε ανέδειξε Πρωθυπουργό της χώρας μας.

Αυτός, που η φωτιά αφάνισε τον βίο του δεν άκουσε τον παρηγορητικό σου λόγο… Οι πνιγμένοι στην λάσπη Θεσσαλοί δεν είδαν την συμπαράστασή σου. Αυτά κύριε Πρόεδρε τα όφειλες από τους ηθικούς εκείνους κανόνες που είναι βασικό στοιχείο του Πολιτισμού μας και της Δημοκρατίας μας.

Παναγιώτης Φώτου

Διαβάστε επίσης