• 20 Απριλίου 2024,

Παράνομοι: Τα πειρατικά ημερολόγια ενός Ιρλανδού εξόριστου

 Παράνομοι: Τα πειρατικά ημερολόγια ενός Ιρλανδού εξόριστου

27/01/2023 kleovis

Kurdistan Guerilla Zapatista Cuba Berlin Travel History

by Ramor Ryan

Ένα επικό ντεμπούτο, οι μη φανταστικές ιστορίες του Ραμόρ Ράιαν διαβάζονται όπως τα Ημερολόγια της Μοτοσικλέτας του Τσε Γκεβάρα που διασταυρώνονται με την εξυπνάδα και το ταλέντο του Hunter S. Thompson για το αδύνατο. Δυνατός πολιτικός στοχαστής και φιλόσοφος με την ικανότητα να εντάσσεται σε κάθε κοινωνική κατάσταση, ο Ράιαν ήταν εκεί και έζησε για να μιλήσει γι’ αυτό.

«Clandestines: The Pirate Journals of an Irish Exile» (Softcover)

by Ramor Ryan

Paperback

160 Pages, AK Press, 2006

«Αυτό που διαχωρίζει το έργο του Ramor από τους άλλους εξαιρετικούς νέους συγγραφείς είναι το περιεχόμενο αυτού που κάνει. Δεν έχω δει ποτέ κάτι άλλο κοντά στη δουλειά του…»-Eddie Yuen, co-editor of Confronting Capitalism, συνεκδότης του Αντιμετωπίζοντας τον Καπιταλισμό.

«Από το Μπέλφαστ στο Μπρονξ και από το Τσιάπας στο Κουρδιστάν, ο Ραμόρ Ράιαν έχει επιδείξει μια δια βίου δέσμευση για την κοινωνική δικαιοσύνη, ένα μυαλό που αμφισβητεί και μια ικανότητα να ενσωματώνει ιστορικά ρεύματα στο έργο του.» – Mick McCaughan, ανταποκριτής Λατινικής Αμερικής στους Irish Times.

Τόσο μια ιστορία περιπέτειας όσο και ένα ανεπίσημο χρονικό των σύγχρονων παγκόσμιων κινημάτων αντίστασης, το Clandestines spirits εμπνέει τον αναγνώστη σε όλη την υφήλιο, πλέοντας προσεκτικά την αφήγηση μέσα από παράνομες συναντήσεις και άγρια μεθυσμένα γλέντια.

Από τις καταλήψεις του Ανατολικού Βερολίνου στα μέσα της δεκαετίας του ’90, μέχρι τις ίντριγκες στην Αυτόνομη Ζώνη των Ζαπατίστας, μια Κροατική Συγκέντρωση Ουράνιου Τόξου μετά τις διαδηλώσεις των G8 στη Γένοβα, ανταρσία στην ανοιχτή θάλασσα, τις δονκιχωτικές φιλοδοξίες ενός στρατοπέδου κούρδων ανταρτών, τις αντιφάσεις της Κούβας, και τον νεοφιλελεύθερο εφιάλτη της μεταπολεμικής Κεντρικής Αμερικής βλέπουμε παντού μια παγκόσμια συρροή, που αγωνίζεται να αναγεννηθεί.. ο Ramor Ryan είναι ένας επαναστάτης ταξιδευτής και ιρλανδός εξόριστος που έχει το σπίτι του ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Τσιάπας.

http://www.saradistribution.com/Kurdistanguerillazapatista.htm

Διαβάστε επίσης