• 25 Απριλίου 2024,

Περί «αριστείας» ο λόγος : Κείμενο του Δημήτρη Λυμπεράκη

 Περί «αριστείας» ο λόγος : Κείμενο του Δημήτρη Λυμπεράκη

Τώρα που πέρασαν οι σκοτεινές μέρες ξεμυτίσαμε άπαντες να θυμηθούμε την κανονικότητα στην εργασία και την καθημερινότητα, να τονώσουμε την τουριστική κίνηση σε όλο το νομό αλλά ιδιαιτέρως στο πολύπαθο νησί της Θάσου.

Οι «άριστοι» όμως του υπουργείου Υγείας ,εντελώς αναιτιολόγητα, χώρισαν κατ αρχάς τη νησιωτική χώρα σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας λόγω κορωνοιού (ποιος διεστραμμένος νους αποτόλμησε σε τέτοιες συνθήκες κάτι τέτοιο;) και κατέταξαν τη Θάσο στη ζώνη υψηλού κινδύνου ως στερούμενη υποδομών υγείας και ως ευρισκόμενη σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο ωρών από μεγάλο Νοσοκομείο.

Η Θάσος όμως απέχει σχεδόν 1 ½ της ώρας από τη Καβάλα και διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας με ασθενοφόρα, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας μόνο 3-4 κρούσματα σημειώθηκαν σε ολόκληρο το νομό Καβάλας.

Επειδή ενέργειες, όπως οι παραπάνω, αποτελούν χαριστική βολή για την τουριστική κίνηση στη Θάσο, η οποία αντιμετωπίζει την χρόνια αδιαφορία της περιφέρειας για αντιπλημμυρικά έργα και για παρεμβάσεις που αφορούν την εξόρυξη μαρμάρου

Κι επειδή η κανονικότητα απαιτεί διόρθωση μιας τέτοιας (αφελούς;)ενέργειας του υπουργείου Υγείας

Αναγκαιότητα αποτελεί η σύμπραξη όλων των βουλευτών του νομού, του Περιφερειάρχη και όλων των περιφερειακών συμβούλων προκειμένου να ανακληθεί αυτή η απόφαση!

Οι καιροί δεν είναι μενετοί ούτε υπάρχει χώρος και χρόνος για μαθητευόμενους  μάγους που βγάζουν από το καπέλο τους διάφορες καθημερινές πολιτικές ατάκες αλλά μένουν σιωπηλοί στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του νομού.

Λυμπεράκης Δημήτρης, σύμβουλος ΠΕ Καβάλας

Διαβάστε επίσης