Ποιος φοβάται τον Στέφανο Κασσελάκη;

 Ποιος φοβάται τον Στέφανο Κασσελάκη;

Ο Στέφανος Κασελάκης μπήκε στη ζωή μας ξαφνικά και απρόσμενα.

Δεν φαντάζονταν κανείς ότι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας θα παρατούσε όλα εκείνα τα αγαθά, κοινωνικά και οικονομικά, που του προσέφερε η θέση του για να ασχοληθεί με την πολιτική. Μπήκε σε ένα στίβο, την πολιτική, στον οποίο για να επιβιώσεις πρέπει να είσαι χαλκέντερος στο σώμα, στο πνεύμα και στην ψυχή.

Πολλά τα μειονεκτήματα του και το κυριότερο ότι δεν γνωρίζει καλά το πολιτικό γίγνεσθαι στην χώρα. Δεν τα έζησε και προσπαθεί να τα μάθει από πρώτο χέρι. Αυτός είναι ο λόγος που μερικά μέτρα από αυτά που ανακοίνωσε είναι ανεδαφικά και είναι δύσκολο να εφαρμοστούν.

Η απαξιωτική υποδοχή που έτυχε και ο πόλεμος που αντιμετώπισε από την πρώτη μέρα της εμφάνισής του, σκληρός και αδυσώπητος. Αίτιο της οργής, το θράσος τουτριανταπεντάρη Στέφανου να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας Αμερικανόφερτός Gay να γίνει πρόεδρός τους! Ύβρης και προσβολή. Δεν τον μέτρησαν όμως σωστά. Το καντάρι που τον ζύγισαν ήταν πολύ λιπόβαρές, τους ξεγέλασε, τον υποτίμησαν και ξαφνιάστηκαν. Τα προσόντα που ξεδίπλωσε και άπλωσε στον κόσμο, γοήτευσαν και τον κατέκτησαν.

Έτσι έγινε το απρόσμενο και είδαμε τα αποτέλεσμα της Κυριακής της 17 του Σεπτέμβρη. Το νέο, το αδιάφθορο και το πρωτότυπο που υπόσχεται, νίκησε το παλιό μαζί με όλα τα κουσούρια του. Τα ποσοστά των μεγαλόσχημων υποψηφίων άκρως απογοητευτικά, δείχνουν όμως ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, χόρτασε πια το παλιό, διψά για το καινούργιο και το βρήκε στον Κασελάκη.

Τους το σερβίρισε με πολύ τέχνη. Γνωρίζει άριστα τις Δημόσιες σχέσεις, έχει τέλεια σκηνική παρουσία, ο λόγος του πείθει με την απλότητά του και η καθαρή του ματιά επιβεβαιώνει τις καλές του προθέσεις. Δεν ξέρω αν μόνος ή κάποιοι άλλοι τον έβαλαν σ’ αυτό το παιχνίδι, σ’ αυτόν τον δύσκολο δρόμο, τα γεγονότα έδειξαν ότι το εγχείρημα πέτυχε, ο Στέφανος Κασελάκης  ήρθε για να μείνει.

Ποιος στα αλήθεια θα πρέπει να φοβάται την παρουσία στην πολιτική ζωή της χώρας τον Στέφανου Κασελάκη; Πρώτα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αμφιβάλω αν θα αντέξουν οι παλιοί, το καινούργιο που έρχεται και θα μπορέσουν να απαλλαχθούν από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Δύσκολό, δυστυχώς η διάσπασή τους δεν θα αποφευχθεί. Το ΠΑΣΟΚ που δεν μπόρεσε να ηγεμονεύσει στο κέντρο μετά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να μελετήσει καλά το φαινόμενο Κασελάκη. Ο Στέφανος για το Κέντρο ετοιμάζεται και αυτό σκοπεύει να οργανώσει και να αναγεννήσει σε νέες βάσεις και δομές.

Στο ΚΕΝΤΡΟ εκεί ετοιμάζεται να διαφεντεύει γιατί αυτός είναι ο πολιτικός του χώρος. Αυτά είναι και τα δικά του αφανή προσωπικά του πιστεύω και αυτών που τον ακολουθούν. Θα πει κάποιος ότι μέσα σ’ αυτούς είναι και ο Παύλος Πολάκης και τα πρεσβεύω του.

Το καινούργιο σίγουρα δεν ταιριάζει μ’ αυτά, κάποιος θα βάλει νερό στο κρασί του. Όσο για τον Κυριάκο τον Μητσοτάκη, αν οι εκλογές πραγματοποιηθούν στον Συνταγματικό τους χρόνο, τότε θα έχει να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που θα γνωρίζει πολύ καλά το γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας και τους μοντέρνους σύγχρονους κανόνες του παιχνιδιού που οδηγούν στην νίκη.

Το απέδειξε ο Στέφανος Κασελάκης στις Προεδρικές Εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά αν επιβεβαιωθούν βέβαια οι προβλέψεις για την τελική του νίκη.

Παναγιώτης Φώτου

Διαβάστε επίσης