• 19 Μαΐου 2024,

Πόλεμος προπαγάνδας

 Πόλεμος προπαγάνδας

Το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ευρισκόμενος στο Κίεβο, έκανε μια δήλωση που περικλείει όλες τις αιτίες για τις οποίες γίνεται ο πόλεμος.

Καθ’ ότι δεν είναι του στενού κύκλου των μυημένων λευκών νεοσυντηρητικών που κυβερνάνε τις ΗΠΑ, εκτός εάν κάποιοι νομίζουνε ότι ο Μπάϊντεν κυβερνά, είπε: Θέλουμε να δούμε τη Ρωσία αποδυναμωμένη!

Δεν επικαλέστηκε ούτε το ανύπαρκτο διεθνές δίκαιο, ούτε παραβιάσεις εδαφικής κυριαρχίας, ούτε ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε οτιδήποτε άλλο, αλλά την ουσία της πολιτικής των ΗΠΑ, που είναι η αποδυνάμωση της Ρωσίας, μέσω της Ουκρανίας.

Η δημοσιοποιηθείσα αυτή στόχευση των ΗΠΑ δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη θέση της Ελλάδας, σε σχέση με την εχθρική γείτονα της Τουρκία. Και αυτό επειδή η μόνη δύναμη η οποία συγκρατεί εδώ και αιώνες, μέχρι και σήμερα στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, τη Τουρκία είναι η δυνατή Ρωσία, με την οποία έχουνε έλθει στο παρελθόν 14 φορές σε πόλεμο.

Κάτι που ιστορικά δεν τις κάνει φιλικές μεταξύ τους χώρες, όπως ΗΤΑΝΕ οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, αλλά εχθρικές. Η Ρωσία και η Τουρκία συνεργάζονται με αμοιβαίο όφελος, μετά το 2010 και κυρίως μετά την από το 2017 καθαρά εχθρική στάση Ελληνικών κυβερνήσεων έναντι της Ρωσίας, με τον Πάϊατ σε ρόλο γκαουλάϊτερ.

Η Δυτική εύνοια στη Τουρκία αποδεικνύεται ακόμη μια φορά από τη πρόσφατη της εισβολή στο Ιράκ, όπου εισέβαλε, βομβαρδίζει, σκοτώνει, καταστρέφει και  η Δύση, αν δεν την χειροκροτεί, σιωπά. Η Ρωσία για όσους δεν το ξέρουνε και νομίζουνε ότι όλοι είναι Ορθόδοξοι, έχει μεγάλο ποσοστό πληθυσμού Μουσουλμάνων, κύρια στα Ασιατικά νότια σύνορα της, που συνορεύουνε με Μουσουλμανικές, και πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες.

Με αυτές τις μουσουλμανικές χώρες, που ασκούνε επιρροή και στους αντίστοιχους πληθυσμούς της Νότιας Ρωσίας, η Τουρκία έχει δημιουργήσει έναν καθαρά μουσουλμανικό οργανισμό 7 τουρκικών-τουρκόφωνων κρατών (OTS),που ενοχλεί τη Ρωσία.

Και ο πλέον αδαής μπορεί να καταλάβει ότι σε περίπτωση αποδυνάμωσης της Ρωσίας, σύμφωνα με τις επιθυμίες των ΗΠΑ, όλο αυτό το μουσουλμανικό τόξο υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας, και πατρονάρισμα από τις ΗΠΑ, πρόσφατο προηγούμενο ο ISIS, θα αποκτήσει τεράστια δυναμική, δίνοντας τεράστια ώθηση στη Τουρκία, και αυτόματη λύση υπέρ της, όχι όπως τώρα γίνεται σιγά-σιγά, των Ελληνοτουρκικών, Κυπριακό, Θράκη κλπ.

Όσον αφορά τις ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης, για πολιτική δεν μιλάμε, προχώρησε και άλλο την υποτέλεια της στις ΗΠΑ, δωρίζονταςστο καθεστώς Ζελένσκι, οπλικά συστήματα από τα νησιά μας, αποδυναμώνοντας έτσι την άμυνα τους,  σύμφωνα με τις τουρκικές επιθυμίες. Φαίνεται ότι ζήλεψαν τη… δόξα από τη καταστροφή που μας επέφερε η αποστολή του Ελληνικού εκστρατευτικού σώματος το 1919 στη Κριμαία, που πήγε να πολεμήσει… κατά των Ρώσων μπολσεβίκων και γύρισε κακήν κακώς στην Ελλάδα.

Και τότε για τα συμφέροντα των συμμάχων ενεργούσαμε και είχαμε το 1922, και σήμερα 100 χρόνια μετά, για τους συμμάχους το κάνουμε. Δυστυχώς τις παραπάνω κυβερνητικές επιλογές, κλασική περίπτωση του «χρήσιμου ηλίθιου», ακολουθεί και μερίδα του Λαού μας, παρασυρόμενη και στηριζόμενη στη πρωτοφανή πλύση εγκεφάλου που γίνεται από διάφορες γνωστές ομάδες που επιχειρούνε κάθε φορά να μας πείσουνε ότι η υποχώρηση μας από τα  συμφέροντα και δικαιώματα της Ελλάδας, είναι για το συμφέρον μας, και αναγκαία προσαρμογή χωρίς ανταλλάγματα σε ένα γενικό δυτικό και συμμαχικό πνεύμα.

Αυτές οι ομάδες που υπάρχουνε σε όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα, χωρίς πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο, είναι αυτές που προετοιμάζουνε κάθε φορά το έδαφος για τις υποχωρήσεις που θέλει να κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση….

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης