Quo vadis, Ελλάδα;

 Quo vadis, Ελλάδα;

Κύριο Άρθρο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Quo Vadis Τουρκία.

Για το Quo Vadis η Ελλάδα θα μπορέσει κάποιος να μας ενημερώσει; Από τους Τούρκους μάθαμε (βλέπε δήλωση Kalin) ότι συμφωνήθηκαν κάποια πράγματα πριν ακόμα από τον μετασεισμικό μήνα μέλιτος μεταξύ των δύο Χωρών.

Κάποια από αυτά τα οσμισθήκαμε. Σταμάτησαν ξαφνικά οι υπερπτήσεις πάνω από τα Ελληνικά Νησιά. Όλες οι άλλες απαιτήσεις τους παραμένουν και προβάλλονται σε κάθε περίπτωση. Περιμένουν να συζητηθούν.

Στην ουσία περιμένουν να πάρουν για να σταματήσουν να απειλούν. Αυτή είναι δυστυχώς μόνο η προσφορά τους και αυτό μέχρι τότε που θα το κρίνουν αυτοί. Εμείς; Για αυτό τους το σταμάτημα των υπερπτήσεων πάνω από τον ουρανό της Πατρίδας μας, φάνηκε τι τους έχουμε δώσει.

Καμιά επίσκεψη Έλληνα αξιωματούχου σε ακριτικά Νησιά. Φέτος κανένας επίσημος στα μικρά νησιά μας για να τσουγκρίσει το αυγό του με τους ντόπιους ή με τα φανταράκια μας που τα στήσαμε εκεί να φυλάν Θερμοπύλες.

Τους άφησαν μόνους τους οι ηγήτορές μας τέτοιες μέρες που τους χρειάζονταν. Κάποιες προγραμματισμένες επισκέψεις από πολιτικούς ηγέτες προς τα νησιά αυτά ακυρώθηκαν. Απαγόρευση δηλαδή χρήσης Εθνικής Κυριαρχίας σε έδαφος που μας ανήκει.

Αυτό βέβαια είναι συμφωνημένο από όλα τα κόμματα γιατί κάνεις δεν αντιδρά. Έτσι το *Άρθρο 5Α 1. του Συντάγματος για το δικαίωμα ενημέρωσης των Ελλήνων Πολιτών, όλοι αυτοί το έχουν στείλει περίπατο. Επειδή τώρα «Οι μεν τα φαύλα πράτωντες μισούσι το φως κατά τας Γραφάς», μήπως στον τομέα αυτό μας ετοιμάζουν και άλλες συναινετικές συμφωνίες;

Όπως π.χ αποστρατικοποίηση νησιών, 28ος παράλληλος στο Αιγαίο ,συνεκμετάλλευση και άλλα; Ελπίδα μας ο Μπομπ Μενέντεζ. Ο Κουβανικής καταγωγής φιλέλληνας ο οποίος ενεργά τάσσεται υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας και τις προβάλλει σε κάθε ευκαιρία. Μέχρι πότε όμως;

Παναγιώτης Φώτου

Διαβάστε επίσης