Σχέδιο ένταξης προσφύγων: αλλά στις Ουκρανές δεν αρέσουν οι ερωτήσεις για το Ντονμπάς και τον πόλεμο του Νάτο

 Σχέδιο ένταξης προσφύγων: αλλά στις Ουκρανές δεν αρέσουν οι ερωτήσεις για το Ντονμπάς και τον πόλεμο του Νάτο

Όσο θα βρισκόμαστε βυθισμένοι στην παραπληροφόρηση, στη Νατο-ατλαντιστική προπαγάνδα, στην τρομοκρατία των ΜΜΕ, θα συνεχίζουμε με δάκρυα στα μάτια να προσφέρουμε αλληλεγγύη και βοήθεια όχι στα θύματα αλλά στους δράστες, τους δημίους.

Κάθε μέρα, εδώ και μήνες, μας μιλούν για τη σκοτεινή πλευρά που φωτίζεται από ψεύτικα φώτα και στολίζεται με πλαστικά λουλούδια ενός πολέμου που δεν μας ανήκει. Η Ρωσία ΔΕΝ έχει εισβάλει στην Ουκρανία, αλλά υπερασπίζεται τα σύνορά της από την απληστία μιας οργάνωσης που θέλει ολόκληρο τον κόσμο υπό τον έλεγχό της, υπερασπίζεται τον λαό της από τα όπλα ενός χειραγωγημένου τρελού και ενός έθνους που θέλει ολόκληρο τον κόσμο υπό τον έλεγχό του.

Ίσως κάποιος έχει ξεχάσει ότι πριν το ΝΑΤΟ διευκολύνει τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης σε πολλά μικρά κράτη, η Ουκρανία ανήκε στη Ρωσία, και στις παραμεθόριες περιοχές όπως το Ντονμπάς, που πέρασε πολιτικά υπό την ουκρανική κυβέρνηση, ζούσαν και ζουν σήμερα, ρωσόφωνοι πολίτες, των οποίων το λάθος είναι να συνεχίσουν τις παραδόσεις και την κουλτούρα που δεν αρέσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει η Simone Spiga.

Για σχεδόν δέκα χρόνια, ενώ το Νατο επιδεικνύει επιτυχίες σε όλο τον κόσμο, σαν να έπαιζε το Risk, οι ρωσόφωνοι του Donbass σκοτώνονταν και βασανίζονταν πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα όπως έκανε ο Ηρώδης κατά τη Σφαγή των Αθώων.

Αλλά το Χόλιγουντ μας μιλάει για όμορφους και σχηματισμένους Πεζοναύτες που σώζουν τον κόσμο, Πεζοναύτες που είναι στο πλευρό των σωστών, και Ρώσους με τραχύ πρόσωπο και μια άγνωστη και τρομακτική κουλτούρα. Είναι εύκολο για τους ανενημέρωτους να πάρουν θέση στην ελκυστική πλευρά του πλανήτη.

Και τέλος, ποιος καλύτερα από έναν επίδοξο κωμικό μπορεί να τραβήξει τα πλήθη και να ηγείται της προπαγάνδας…. Και εμείς είμαστε εδώ, στη μέση: στη μέση σε φυσικό επίπεδο, στη μέση της προπαγάνδας και του καθωσπρεπισμού, περιτριγυρισμένοι από καθρεφτάκια για ιθαγενείς, κάνοντας εράνους, συλλογές ρούχων, συλλογές τροφίμων για ένα μέρος μονάχα, ξεχνώντας τα άλλα…

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλοςla Bottega del Barbieri

Διαβάστε επίσης