• 24 Απριλίου 2024,

Τα λάθη… και μια ιστορία (για τον τ. Βασιλιά)

 Τα λάθη… και μια ιστορία (για τον τ. Βασιλιά)

Κείμενο του δικηγόρου Καβάλας Βασίλη Καγκαΐδη


«Και ετέθη ενώπιον της συνειδήσεως του Ελληνικού Λαού το μέγα ερώτημα. Ποιος κυβερνά την Ελλάδα; Και η απάντησης εδόθη. Εις μίαν Βασιλευομένην δημοκρατία ο Βασιλεύς βασιλεύει και ο λαός κυβερνά». Στις εκλογές του 1964 ο Γεώργιος Παπανδρέου, Γέρος της Δημοκρατίας ,ο μεγαλύτερος πολιτικός ρήτορας, λαοπρόβλητος ηγέτης, αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου έλαβε 54% και 171 βουλευτές.

Εζήτησε να αναλάβει ο ίδιος το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ως είχε προνομιακό δικαίωμα. Πλην όμως ο 24χρόνος τότε Βασιλεύς ηρνηθη στον 80χρονο πρωθυπουργό την ανάληψη του εν λόγω Υπουργείου. Ο πρωθυπουργός μετά την άρνηση ,υπέβαλε την παραίτηση του στον Βασιλέα. Από εκείνη την στιγμή που αναμείχθηκε και συμπαρατάχθηκε υπέρ μιας παρατάξεως, νόθευσε την λαϊκή βούληση ,έπαψε να είναι Βασιλεύς όλων των Ελλήνων. ΛΑΘΟΣ…..

Όρκισε την κυβέρνηση των Συνταγματαρχών οι οποίοι πρόλαβαν τους στρατηγούς και επέβαλαν την χούντα. Ο Λαός πέρασε από τα καυδιανα δίκρανα για μια επταετία. Αλλά ο Λαός δεν κάνει επιλογή τυράννων ,αρνείται την τυραννία. Αρνείται την σκλαβιά γιατί

«ο σκλάβος δεν ερωτά και εάν οι αλυσίδες του είναι από χρυσάφι». Λάθος να αναμειγνύεσαι και να νοθεύεις την βούληση του Ελληνικού Λαού ,όπως δεν αναμειγνύονται οι Βασιλείς στις χώρες που υπάρχουν. Στην Αγγλία οι Εργατικοί προηγούνται των Συντηρητικών 27 μονάδες. Θα επέλθει πολιτική Αλλαγή κι’ όμως θα κυβερνήσουν κατά το δοκούν χωρίς να αναμειγνύονται οι Βασιλείς.

Προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για να ζητήσει 161 εκατομμύρια ευρώ και πήρε 13 τα οποία και παρέλαβε, από μια χώρα γονατισμένη ,ευρισκόμενη επί σφύρας και άκμονος οικονομικά! Για όλα αυτά τα λάθη η αγάπη του λαού στον Ολυμπιονίκη στα οποία συνέβαλε η πανούργος ,κακεντρεχής ,και υπηρετήσασα τους Ναζί μητέρα του Φρειδερίκο ΣΤΕΡΕΨΕ!

Και έδωσε την απάντηση με το δημοψήφισμα το 1974. Και αυτό ήταν το τέλος μιας ΙΣΤΟΡΙΑΣ! Είναι ιερή και μακροχρόνια παράδοση των Ελλήνων στο θάνατο να στέκονται με σεβασμό στους νεκρούς αλλά με ζωντανή ,ιστορική μνήμη. Και αυτό πέρα από Ελληνική είναι και παγκόσμια παράδοση πολιτισμού.

Από εμάς που δεν είμαστε Βασιλιάδες και δεν έχουμε Βασιλική συγγενική σχέση. Που οι πατεράδες μας πέθαναν μέσα στα χωράφια. Αλλάζοντας τρεις φανέλες από τον ιδρώτα. Που μυρίζουμε το χώμα και κλαίμε. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.

Διαβάστε επίσης