Έβρος ένας χρονος μετά: Κείμενο του Θωμά Καρακάση

 Έβρος ένας χρονος μετά: Κείμενο του Θωμά Καρακάση

Ήταν πριν ένα χρόνο, το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας (29/2-2/3/3020), κατά τα οποίο η Χώρα μας δέχθηκε μια νέας μορφής εισβολή, υποκινούμενη και κατευθυνόμενη από τη Τουρκία, με δράστες πολίτες ισλαμικών χωρών, που προσπαθούσανε βίαια να διασπάσουνε τα σύνορα μας στον Έβρο.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα άρχισε να γίνεται αισθητό στην Ελλάδα, από το 2015, με τη τότε πολιτική των «ανοιχτών συνόρων», με την «Ελλάδα της φιλοξενίας», με τις φωτογραφίες μαυροφορεμένων γυναικών με μικρά παιδιά «υποψηφίων για NOBEL ειρήνης», με την ανεξέλεγκτη είσοδο εκατοντάδων ΜΚΟ, διαφόρων συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, με τη διοργάνωση «φεστιβάλ αλληλεγγύης», με τις αφίξεις και φωτογραφήσεις ξένων stars.

Μέχρι που ήρθανε τα γεγονότα της Ειδομένης, και αφύπνισαν τους πολίτες. Τότε κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ άρχισαν να μας βομβαρδίζουνε νυχθημερόν λέγοντας μας συνέχεια τι ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε..!!!

Π.χ. ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες, ότι δεν είναι παράνομοι, ότι δεν μπορούμε ν’ αρνηθούμε άσυλο σε όποιον ζητάει, και το σημαντικότερο, μας φοβέριζαν ότι αν αρνηθούμε κάποιο απ’ όλα αυτά, τότε θα υποστούμε διεθνή κατακραυγή, διεθνή απομόνωση, διεθνείς κυρώσεις, και θα διασυρθούμε διεθνώς Μας έλεγαν ότι είναι «κακόμοιροι άνθρωποι», αλλά εμείς βλέπαμε από τις διάφορες εικόνες, ότι αυτοί δεν συμπεριφερόντουσαν σαν «άνθρωποι ικέτες», αλλά σαν εισβολείς!

ΠΟΤΕ δεν μας έλεγαν τι μπορούμε να κάνουμε.!!!

Και υπομέναμε όλα αυτά σαν Χώρα, περιμένοντας να διαψευσθούν στον Έβρο το 2020, όπου αντιστεκόμενοι και κλείνοντας τα σύνορα, αποδείχθηκε αμέσως ότι όχι μόνο δεν «απομονωθήκαμε» διεθνώς, αλλά αντιθέτως: βγήκαν αμέσως μια σειρά χώρες, που διακήρυξαν ότι είναι απόλυτο δικαίωμα της Ελλάδας να περιφρουρεί, και να κλείνει τα σύνορά της! Πράγμα που είναι αυτονόητο για κάθε χώρα.

Μόνο εδώ μας έλεγαν ανοησίες.

Το σχέδιο είχε μελετηθεί, επεξεργασθεί και δρομολογηθεί τελικά και αποδεδειγμένα από τη Τουρκία, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο και την Ε.Ε. να εκβιάσει χρηματικά, και για την Ελλάδα ν’ αποδείξει ότι δεν είναι μια χώρα, αλλά ένας «κενός χώρος».

Η Τουρκία στις 27/2/2020, ξέροντας ότι στην Ελλάδα ερχότανε τριήμερο αργίας, ανακοίνωσε ότι αφήνει τα σύνορα της ανοιχτά για όσους θέλουν να πάνε στην Ευρώπη. Την ίδια μέρα από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Θεμάτων (DIYANET) στάλθηκε «σήμα» στους ιμάμηδες στο οποίο υποχρέωναν τους ιεροδιδάσκαλους μετά την προσευχή της Παρασκευής 28/2, στο μεγαφωνικό κήρυγμά τους να συμπεριλάβουν εδάφια από το 48ο κεφ. του κορανίου (feth sûresi = Σουρά της κατάκτησης των «απίστων»!!!).

Λάθος επιλογές της χρόνου και τόπου, όπως αποδείχθηκε από τ’ αποτελέσματα.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι η Ελλάδα τα προηγηθέντα χρόνια , επικίνδυνα ενεργούσα, είχε ακυρώσει, κάθε πηγή έγκαιρης «πληροφόρησης», μέσα από τη Τουρκία. Μαθαίναμε μόνο αυτά που ήθελε η Τουρκία να μάθουμε.

Ευτυχώς όμως και μέχρι ν’ αναπτυχθεί αποτελεσματικά ο κρατικός μηχανισμός, οι πολίτες του Έβρου, που βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με χιλιάδες αγριεμένους λαθρομετανάστες, αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρή απειλή, έδειξαν μια απίστευτη ομοψυχία, και κράτησαν μια αξιοσημείωτη άμυνα υπερασπιζόμενοι τα σπίτια και τις οικογένειες τους. Και έτσι το αποτέλεσμα δεν είχε το προσδοκώμενο τέλος για τη Τουρκία.

Με λίγα λόγια , η εγρήγορση , η αυταπάρνηση και η συνδυασμένη δράση των ντόπιων κατοίκων με τον κρατικό μηχανισμό απέτρεψαν το χειρότερο σενάριο που ήθελαν να υλοποιήσουν οι Τούρκοι: Να εισβάλουν μέσα σε 72 ώρες δεκάδες, υποκινούμενοι από 1000 τούρκους στρατοχωροφύλακες, χιλιάδες ανεξέλεγκτοι λαθρομετανάστες, στην Ελληνική Θράκη. Και από εκεί στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σήμερα που τα πριν από ένα χρόνο γεγονότα αποτελούνε παράδειγμα, δεν αρκεί να λέμε, συμπεριλαμβανομένων και όλων των μετέπειτα γνωστών γεγονότων, απειλών κλπ, ότι η Ελλάδα δέχεται μια πολύμορφη επίθεση.

Πρέπει να πάρουμε και τα αντίστοιχα μέτρα για να την αποκρούσουμε και να την εξαλείψουμε. Και δεν αποτελεί αποτρεπτικό μέτρο η δημιουργία ενός κέντρου φύλαξης χιλιάδων αταυτοποίητων και αγνώστων προθέσεων λαθρομεταναστών , σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από τα σύνορα, και σε περιοχές όπου αναπτύσσει «δραστηριότητες» το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Ο Έβρος σαν σύνορο, ΔΕΝ «κρατιέται» για πολύ, εάν σε κοντινή απόσταση από αυτόν δημιουργείς εστίες επικίνδυνων προβοκατόρικων εξελίξεων. Είναι άλλο πράγμα ο γηγενής πληθυσμός του Έβρου, και άλλο ένα άγνωστο, ανεξέλεγκτο αλλοεθνές συνονθύλευμα ανθρώπων που θα μένει στον Έβρο.

Όπου μια προβοκάτσια ή ένα αιματηρό επεισόδιο είναι απλώς θέμα χρόνου να υποκινηθεί και να συμβεί!!!

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης