Πώς θα δώσουμε μοντέρνα αισθητική στην κουζίνα μας

 Πώς θα δώσουμε μοντέρνα αισθητική στην κουζίνα μας

Η κουζίνα μας είναι από τα μέρη του σπιτιού που δύσκολα αλλάζει διακόσμηση.

Σε πολλά σπίτια θα διαπιστώσουμε ότι τα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/ είναι από την εποχή του Νώε. Δεν είναι εύκολο να πάρουμε την απόφαση να αγοράσουμε νέα έπιπλα κουζίνας, αν τα προηγούμενα δεν έχουν φθαρεί ανεπανόρθωτα. Παρόλα αυτά, μια ανανεωμένη μοντέρνα αισθητική θα ανανεώσει πέρα από την κουζίνα μας και την διάθεση μας.

  1. Βάφουμε τους τοίχους

Ο πιο εύκολος τρόπος, να αλλάξουμε την εικόνα της κουζίνας μας, είναι να βάψουμε τους τοίχους. Αν έχουμε βαρεθεί το ίδιο χρώμα επί χρόνια, τότε καιρός είναι να το αλλάξουμε. Τα συνηθέστερα χρώματα που μπορεί να συναντήσουμε σε μια κουζίνα, είναι τα ζεστά και ουδέτερα χρώματα. Τολμήστε το διαφορετικό! Δώστε την πινελιά που θα διαφοροποιήσει τον χώρο, ακόμη κι αν είναι έστω σε έναν τοίχο.

  1. Εκσυγχρονίζουμε τα ντουλάπια μας

Τα ντουλάπια στα έπιπλα κουζίνας είναι αυτά που τείνουν να φθείρονται ευκολότερα, λόγω της έντονης καθημερινής τους χρήσης. Αργά ή γρήγορα θα χρειαστούν αλλαγή, οπότε γιατί να μην τα εκμεταλλευτούμε για να εκμοντερνίσουμε την κουζίνα μας; Οι καλύτερες επιλογές για σύγχρονες κουζίνες είναι ντουλάπια από stainless steel (ανοξείδωτο ατσάλι) ή από λάκα.

  1. Αλλάζουμε τον πάγκο μας

Ο πάγκος της κουζίνας είναι αυτός που καταλαμβάνει την μεγαλύτερη έκταση του δωματίου. Και μόνο αυτό το στοιχείο να αλλάξουμε, μεταμορφώνεται ολόκληρη η κουζίνα. Αν έχει μακροημερεύσει ειδικά, μάλλον ήρθε η ώρα να τον αντικαταστήσουμε ακόμη και για λόγους υγιεινής. Από τα πιο συχνά υλικά για τον πάγκο της κουζίνας είναι ο χαλαζίας και ο γρανίτης. Και οι δύο επιλογές, πέρα από μοντέρνες, είναι οπτικά ωραίες και ανθεκτικές. Έτσι, θα αναγεννήσουμε την κουζίνα μας με μια μόνο κίνηση «ματ».

  1. Επιλέγουμε ανοιχτά ράφια

Τα ανοιχτά ράφια είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή, που μπορεί να δώσει έναν αέρα μοντέρνο και vintage ταυτόχρονα στην κουζίνα μας. Γιατί να μην κάνουμε τα σερβίτσια μας και τα δοχεία των τροφίμων μας κομμάτι του ντεκόρ; Στα ανοιχτά ράφια ενδείκνυται και η τοποθέτηση φυτών που θα δώσει ξεχωριστή φρεσκάδα στον χώρο.

  1. Ανανεώνουμε το δάπεδο

Το πάτωμα παίζει σημαντικό ρόλο για μια μοντέρνα κουζίνα. Ειδικά στο δωμάτιο αυτό, χρειαζόμαστε ένα δάπεδο, που να μην γλιστράει και να καθαρίζεται εύκολα από τους αναπόφευκτους λεκέδες. Θέλουμε παράλληλα και κάποιο υλικό που να κολακεύει το δωμάτιο. Αρκετά συχνές επιλογές για σύγχρονες κουζίνες είναι το ξύλινο δάπεδο, τα πορσελάνινα πλακάκια ή το πέτρινο πάτωμα.

Η δημιουργία μιας μοντέρνας κουζίνας https://www.theodoridi.gr/proioda/monternes-kouzines/ είναι σημαντική απόφαση, μπορούμε όμως να την επιτύχουμε με τις σωστές διορθωτικές κινήσεις.

Διαβάστε επίσης