Τα εύσημα

 Τα εύσημα

 

Τις τελευταίες μέρες βιώσαμε δύο μεγάλες εκπλήξεις, μία θετική και μία αρνητική. Ελπίζουμε η θετική να μήν ήταν η τελευταία μεγάλη έκπληξη της απίθανης εποχής που ζήσαμε και θα τη θυμόμαστε για πολύ καιρό. Πρόκειται για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα, εν μέσω πανδημείας. Μία συγκέντρωση που πίσω της κρύβει μεθοδολογία, σχεδιασμό, και πλήρη συμόρφωση στους περιορισμούς της Πολιτικής Προστασίας.

 

Γιατί  ενώ απαγορευόταν οι συγκεντρώσεις, το Κόμμα βρήκε τον τρόπο να μην αλλάξει τις πρακτικές του, προσαρμοσμένο όμως με εντυπωσιακό τρόπο στην κοινωνική απόσταση που πρεσβεύει τον τελευταίο καιρό με τόσο πάθος και μεθοδολογία η Πολιτική Προστασία. Και δικαίως  η συγκέντρωσή του, πραγματικό σκηνικό, μεταδόθηκε από τα παγκόσμια ΜΜΕ ως γεγονός ασυνήθιστο, για να μην πω αξιοθαύμαστο.

 

Στον αντίποδα ο ξύλινος λόγος συνδικαλιστή που διαφωνούσε με την πιθανή επάνοδο των μελών του στο καθήκον, γιατί ίσως νοσήσουν τα μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη του, ακούστηκε ακραία ξεπερασμένος. Δηλαδή ανάλογος συνδικαλιστής, έπρεπε να διαμαρτυρηθεί για τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους υπαλλήλους των Δήμων, του ΟΤΕ, της Δ.Ε.Η., των SM, τους ντελιβεράδες, τους κούριερ, τους φαρμακοποιούς, τους αστυνομικούς, και τόσους άλλους, που μας εξέπληξαν με την αυτοθυσία τους όλο αυτό τον καιρό και έκτισαν σε δυο μήνες τον νεοέλληνα ήρωα, προσαρμοστικό στα νέα δεδομένα.

 

Για  τους περισσότερους που βιώσαμε υποδειγματικά την καραντίνα, ο λόγος του ήταν η πιο δυσάρεστη έκπληξη, γιατί μας θύμησε τη μακρά  περίοδο της χώρας μας κατά την οποία οι συνδικαλιστές είχαν περιορίσει τους ειδικούς στα γραφεία τους και μονοπωλούσαν την αλήθεια απαξιώνοντας τους. Λυπούμαστε πολύ, αλλά  νοιώσαμε πραγματικά τυχεροί, που δεν μας καθοδήγησαν αυτοί τον τελευταίο καιρό!

 

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 2020.

                                                                                       Σαπφώ Αγγελούδη-Ζαρκάδα

Διαβάστε επίσης