Τρόποι που βάζεις το αυτοκίνητό σου σε κίνδυνο

 Τρόποι που βάζεις το αυτοκίνητό σου σε κίνδυνο

Πολλές φορές όταν οδηγείς κάνεις πράγματα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο, εσένα, τους συνεπιβάτες και το ίδιο το αυτοκίνητο. Απλά πράγματα που μπορείς να διορθώσεις για να είσαι ασφαλής εσύ, οι γύρω σου και το όχημά σου.

 

Οδηγείς χωρίς παπούτσια

Δεν είναι πολύ ασφαλές να βγάζεις τα παπούτσια σου κατά την οδήγησή σου, μιας και μπορεί να χρειαστεί να φρενάρεις απότομα και να μην έχεις την απαραίτητη δύναμη. Επίσης, μπορεί να χρειαστεί να βγεις επειγόντως από το αυτοκίνητο και να τραυματιστείς. Όσο και να σε σφίγγουν τα παπούτσια, καλύτερα να κάνεις λίγα λεπτά στην άκρη μέχρι να σου περάσει ο πόνος.

 

Καπνίζεις ενώ είσαι σε βενζινάδικο

Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει για κανένα λόγο να το κάνεις, ούτε να ανάψεις σπίρτα ή αναπτήρα, γιατί μπορεί να τιναχθεί ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο.

 

Το πλένεις με απορρυπαντικό για τα πιάτα

Είναι ιδανικό για να καθαρίζει τους λεκέδες από το λάδι και τις τροφές, όμως δεν είναι καλό για το χρώμα του αυτοκινήτου, γιατί αφήνει λεκέδες, κάνει γρατζουνιές, αφήνει θαμπάδα και μόνο με κερί μπορεί να διορθωθεί. Σε ένα μαγαζί με ανταλλακτικά αυτοκινήτων θα βρεις ειδικά προϊόντα για να το καθαρίζεις εσωτερικά και εξωτερικά.

 

Αγνοείς τη ράβδο μέτρησης

Τη χρησιμοποιείς για να ελέγξεις τη στάθμη των λαδιών και να δεις αν θέλουν αλλαγή ή συμπλήρωμα. Ακόμα και ανάμεσα στα ετήσια σέρβις μπορεί να χρειαστεί να προσθέσεις λάδι οπότε πρέπει να την τσεκάρεις συχνά, ιδίως πριν από ταξίδια.

 

Χρησιμοποιείς ακατάλληλο λάδι μηχανής

Μόνο ο μηχανικός σου γνωρίζει ποιο είναι το κατάλληλο λάδι για το αυτοκίνητό σου. Μπορεί κάποιος φίλος να σου προτείνει ένα που χρησιμοποιεί εκείνος αλλά δεν πρέπει να τον ακούσεις γιατί μπορεί να είναι ακατάλληλο και να σου προκαλέσει ζημιά.

 

Το επίπεδο βενζίνης είναι στη ρεζέρβα

Δεν είναι ωφέλιμο για το αυτοκίνητο να οδηγείς με το λαμπάκι της βενζίνης αναμμένο και μάλιστα οι μηχανικοί λένε ότι δεν πρέπει καν να φτάσει το ντεπόζιτο στο ένα τέταρτο. Φρόντιζε να βάζεις καύσιμο έγκαιρα για να μην έχεις πρόβλημα στον κινητήρα.

 

Ανάβει η λυχνία λαδιού

Το μαθαίνεις και όταν δίνεις για σήματα, πως αν ανάψει αυτή η λυχνία σταματάς αμέσως το αυτοκίνητο. Αν είσαι κοντά σε βενζινάδικο πας και ζητάς αλλαγή λαδιών αλλιώς καλείς την οδική βοήθεια. Σε κάθε περίπτωση, μην συνεχίζεις την οδήγηση, ειδικά αν έχεις ακόμα πολλά χιλιόμετρα να κάνεις.

 

Βάζεις μεγάλο φορτίο

Οι πολλές αποσκευές και τα βαριά αντικείμενα εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου γιατί πιέζονται τα ελαστικά και καταναλώνεται περισσότερο καύσιμο.

 

Ανασφάλιστο όχημα

Είναι μεγάλο λάθος να αφήνεις το αυτοκίνητο χωρίς ασφάλεια. Μπορεί σε κάποιον έλεγχο να πάρεις πρόστιμο ενώ σε περίπτωση ατυχήματος μπορεί να καταλήξεις και στο δικαστήριο. Επίσης, δεν θα μπορείς να έχεις κάλυψη για κλοπή, φυσικές καταστροφές, νομική προστασία, θραύση κρυστάλλων κλπ. Είναι ένα μικρό ετήσιο έξοδο που σε καλύπτει από πολλά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης