Απ’ έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα! Κείμενο του Παναγιώτη Φώτου

 Απ’ έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα! Κείμενο του Παναγιώτη Φώτου

Σήμερα (χθες) ο καιρός ήταν καλοκαιρινός και με τράβηξε να κάνω μια βόλτα στην Παραλία.

Στο ύψος του κτηρίου του Λιμενικού Ταμείου με σταμάτησε ένα ζευγάρι αλλοδαπών που είχαν μαζί τους και ένα μικρό παιδάκι προσχολικής ηλικίας. Μου μίλησαν σε μια γλώσσα που δεν ήξερα αλλά κατάλαβα ότι οι άνθρωποι μου ζήτησαν να τους υποδείξω αν υπάρχει κοντά τουαλέτα για να κάνουν χρήση για το παιδάκι τους.

Είδα ότι υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες ακριβώς απέναντι από το κτήριο του Λιμενικού Ταμείου και τις υπέδειξα. Γυρνώντας από τη βόλτα μου συνάντησα τους ίδιους ανθρώπους έξω από τις βεσπασιανες με το παιδάκι βρεμένο από πάνω μέχρι κάτω και τους δύο γονείς στην ίδια κατάσταση αλλά να περιορίζεται το βρέξιμο λίγο πιο κάτω από το γόνατο.

Η γυναίκα μου μιλούσε οργισμένα και μου έλεγε κάποια πράγματα που δεν κατανοούσα δείχνοντάς μου τις τουαλέτες. Ο άνδρας απλώς με κοιτούσε με ένα βλέμμα γεμάτο περιφρόνηση που με πλήγωνε. Μπήκα μέσα για να δω τί έπαθαν οι άνθρωποι και αυτό που είδα πράγματι ήταν απογοητευτικό.

Το πάτωμα ήταν καλυμμένο με νερό στο ύψος των δύο εκατοστών και από τις ανδρικές τουαλέτες έτρεχε συνέχεια νερό. Μια από αυτές είχε βουλώσει και το νερό υπερχείλιζε και διασκορπίζονταν στο πάτωμα .Πιθανόν το παιδάκι να έπεσε εκεί.

Ανοίγοντας μια πόρτα για να δω τι κατάσταση επικρατούσε και εκεί μέσα και την έκλεισα ξανά γρήγορα γιατί η εικόνα δεν ανταποκρίνονταν στα δεδομένα μιας χώρα Ευρωπαϊκής και μιας πόλης που θέλει να ζήσει από τον Τουρισμό.

Βγήκα έξω, ζήτησα συγνώμη από τους ανθρώπους που τους παρέσυρα στην περιπέτεια που αντιμετώπισαν, βάζοντας το χέρι στην καρδιά γιατί εκεί με πόνεσε για την εικόνα της πόλης μου που ζώ και αγαπώ. Νομίζω ότι επένδυση στον Τουρισμό δεν είναι μόνο να χτίζουμε ξενοδοχεία και να κάνουμε εστιατόρια, επένδυσή είναι και τέτοιες δομές που δείχνουν και τον πολιτισμό της χώρας αλλά και της πόλης μας.

Νομίζω οι θεσμοί που είναι επιφορτισμένοι να δείχνουν τις παραλήψεις της εκάστοτε Διοίκησης και αυτοί είναι τα ΜΜΕ, θα πρέπει να βοηθούν να θεραπεύονται τέτοιες παραλήψεις και να μην είμαστε όπως έλεγε η γιαγιά μου «Από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα».

Διαβάστε επίσης