• 2 Μαΐου 2024,

Πώς να επιλέξετε ρούχα για καλοκαιρινό γάμο

 Πώς να επιλέξετε ρούχα για καλοκαιρινό γάμο

Είναι καλοκαίρι. Παγωτά, βόλτες στην παραλία, βουτιές στη θάλασσα, δροσερά απογεύματα στο μπαλκόνι…

Όλα βαίνουν καλώς. Μέχρι που λαμβάνετε μια πρόσκληση για έναν επερχόμενο καλοκαιρινό γάμο. Και αρχίζει ο πανικός. Για εμάς τις γυναίκες ένας είναι ο μεγαλύτερος πανικός και πονοκέφαλος. Τι θα φορέσουμε.

Αν βρίσκεστε σε μια τέτοια κατάσταση αυτήν τη στιγμή, μην αγχώνεστε! Θα σας δώσουμε μερικά tips που σίγουρα θα σας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση.

Ένας γενικός κανόνας είναι ο εξής:

Αν έχετε αμφιβολίες για το βαθμό επισημότητας, είναι καλύτερο να είστε πιο επίσημα ντυμένες

Είναι καλύτερο να είστε πιο επίσημα ντυμένες, όπως και να έχει. Αν δεν είστε απόλυτα σίγουρες για το πόσο επίσημη θα είναι η δεξίωση (π.χ. θα γίνει σε κάποιο κήπο ή θα λάβει μέρος σε ένα ακριβό εστιατόριο;), τότε τα πιο καλά φορέματα για γάμο είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Βέβαια, μπορείτε πάντα να μάθετε πόσο επίσημα θα είναι τα πράγματα, αν ρωτήσετε το ζευγάρι που σας κάλεσε.

Σκεφτείτε το μέρος

Αρχικά, όταν θα επιλέγετε τι να φορέσετε θα ήταν καλό να έχετε υπόψη σας ότι το ένα μέρος στο οποίο θα βρίσκεστε είναι η εκκλησία και το επόμενο θα είναι το μέρος όπου θα γίνει η δεξίωση. Υπάρχουν πολλά γυναικεία ρούχα, και πόσο μάλλον φορέματα, που δεν είναι καθόλου αποκαλυπτικά, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να έχετε μαζί ένα σάλι, αν νιώσετε πως θέλετε να καλύψετε τους ώμους σας στην εκκλησία. Το σάλι μπορεί να σας φανεί χρήσιμο και για το βράδυ, γιατί μπορεί ο καιρός να γίνει δροσερός. Όσο για τη δεξίωση, πρέπει να γνωρίζετε πού θα γίνει, γιατί έτσι θα μπορέσετε να ντυθείτε με τον κατάλληλο βαθμό επισημότητας. Αλλά, όπως προαναφέραμε, το πιο επίσημο είναι και πιο safe.

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε το μέρος, γιατί υπάρχει και ένα πρακτικό ζήτημα σε αυτό. Σε έναν κήπο, για παράδειγμα, μπορεί τα λεπτά τακούνια να μην σας βολεύουν απόλυτα και να είστε πιο άνετα φορώντας πλατφόρμες, μπαλαρίνες ή σανδάλια.

Επιλέξτε τα ρούχα με βάση τα εξής:

  1. Να είναι ελαφριά και αεράτα

Προτιμήστε ελαφριά και αεράτα ρούχα (από βαμβάκι, για παράδειγμα), για να καταπολεμήσετε τη ζέστη.

  1. Να είναι φωτεινά

Επιλέξτε φωτεινά χρώματα τα οποία ταιριάζουν με την εποχή. Τα σκουρόχρωμα ρούχα τραβούν τον ήλιο, αλλά, αντικειμενικά, δεν ανταποκρίνονται και με το στυλ ενός καλοκαιρινού γάμου. Τα φλοράλ σχέδια είναι επίσης καλές επιλογές. Πρέπει να αποφύγετε εντελώς τα λευκά και τα κρεμ, γιατί η νύφη πρέπει να είναι το επίκεντρο της προσοχής.

  1. Να μην είναι υπερβολικά

Όπως είπαμε, η νύφη πρέπει να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Επομένως, επιλέξτε μεν κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε πανέμορφη, αλλά είναι καλύτερο τα ρούχα σας να μην είναι υπερβολικά. Υπάρχουν απλά, αλλά όμορφα φορέματα, τα οποία εμπλουτίζονται πολύ εύκολα με τακούνια και ένα statement κόσμημα.

Διαβάστε επίσης